De vele voordelen van aluminium ramen en deuren | Gudi te Erpe-Mere
De vele voordelen van aluminium ramen en deuren

De vele voordelen van aluminium ramen en deuren

Bent u van plan om nieuwe ramen of deuren te installeren of deze te vervangen? Dan heeft u de keuze uit 3 materialen: hout, aluminium of pvc. Vooral aluminium groeit de laatste jaren in populariteit en dit heeft een goede reden. Niet alleen is dit materiaal licht, roestvast en sterk, het heeft ook nog tal van andere voordelen. In deze blog geven we een aantal redenen waarom u best kiest voor aluminium ramen en deuren.

Strak en modern design

Het uiterlijk van uw woning wordt voor een groot deel bepaald door de stijl van uw deuren en ramen. Het is dan ook belangrijk om voor een stijl te kiezen die bij uw woning past. Aluminium ramen en deuren zijn trendy en stijlvol. Door de kenmerken van het materiaal zijn in tegenstelling tot hout of pvc wél smalle profielen mogelijk. Ook voor renovatie van authentieke, stalen profielen is aluminium de juiste keuze. Bovendien voldoet de nieuwe generatie ramen en deuren ook aan de strenge isolatienorm in Vlaanderen.

Voordelen aluminium ramen

Onderhoud en duurzaamheid

In vergelijking met hout is het onderhoud van aluminium kinderspel. Een aantal keer per jaar met lauw water wassen is voldoende om uw ramen en deuren als nieuw te doen blinken. Aluminium is bovendien niet elektrostatisch en trekt dus geen stof en vuil aan. Het lijdt daarnaast het minst onder vocht, uv-stralen en temperatuurschommelingen. Barsten en verkleuringen zijn dan ook zeer uitzonderlijk.

Anti-inbraak en goed voor het milieu

Aluminium is sterker dan hout en pvc. In combinatie met de juiste sloten helpt het u om inbrekers buiten te houden. Inbraakpreventie en aluminium vullen elkaar dan ook uitstekend aan. De grondstof is daarnaast in grote hoeveelheden op onze aarde aanwezig en het is 100% recycleerbaar. Aluminium is dus ook een groene keuze.

Meer informatie over de voordelen van aluminium ramen en deuren

Wilt u meer informatie over de voordelen van aluminium deuren en ramen of bent u benieuwd naar de prijs in uw situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Zo weet u precies waar u aan toe bent.