Rolluiken reinigen en zonweringen kuisen: zo pakt u het aan | Gudi
Rolluiken reinigen en zonweringen kuisen: zo pakt u het aan

Rolluiken reinigen en zonweringen kuisen: zo pakt u het aan

Rolluiken reinigen en zonweringen kuisen is geen zware opdracht. Het onderhoud beperkt zich hoofdzakelijk tot het stofvrij maken en het reinigen met water. In deze blog geven we graag een aantal tips waarmee u uw rolluik of zonwering in topconditie houdt.

Rolluiken reinigen: zo gaat u te werk

Rolluiken reinigen is heel eenvoudig. Door uw rolluiken 1 à 2 keer per jaar te reinigen verlengt u automatisch de levensduur. Schakel bij een elektrisch rolluik zeker eerst de stroom uit! Reinig uw rolluik met lauw water in combinatie met een pH-neutraal reinigingsproduct. Vergeet niet na te spoelen en met een zachte doek af te drogen.  Besteed zeker extra aandacht aan de geleiders zodat uw rolluiken steeds geruisloos blijven werken. Om de rubbers in perfecte staat te houden kunt u nog een siliconenspray aanbrengen.

Hoe onderhoudt u een zonwering?

U reinigt best uw zonwering in het voorjaar. Liefst ’s ochtends of ’s avonds wanneer de zon niet te hard schijnt. Begin met de zonwering stofvrij te maken. Dat kunt u doen door het vuil weg te blazen of af te borstelen. Neem helder water om het doek schoon te maken en de weervlekken te verwijderen. Laat het doek drogen aan de open lucht. Wanneer u uw zonwering opnieuw oprolt terwijl die nog vochtig is, riskeert u schimmelvorming op uw stof.

Heeft het reinigen met enkel water niet het gewenste resultaat? Voeg dan een klein dopje pH-reinigingsproduct toe, maar overdrijf hier zeker niet mee om vlekvorming op uw zonwering te vermijden.

Rolluiken reinigen

Wat doet u beter niet?

Gebruik nooit zuren zoals azijn of alkalische producten zoals ammoniak of soda om uw rolluik of zonwering te reinigen. Zorg er verder voor dat u uw rolluik of zonwering nooit behandelt in de felle zon of bij extreem warme temperaturen. Zo vermijdt u dat het gebruikte product in de laklaag of het doek brandt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het reinigen van rolluiken en zonweringen? Of denkt u eraan om binnenkort een nieuwe zonwering of rolluik te kopen? Neem dan contact met ons op. U kunt bij ons terecht voor zonweringen en rolluiken op maat. We stellen graag een persoonlijke en vrijblijvende offerte voor u op.