Premies ramen en deuren in 2020 | Gudi te Erpe-Mere
Op welke premies ramen en deuren hebt u in 2020 recht?

Op welke premies ramen en deuren hebt u in 2020 recht?

Een nieuw jaar betekent een nieuwe regeling op het vlak van premies voor het plaatsen of vervangen van ramen, deuren of beglazing. Maar op welke premies ramen en deuren hebt u in 2020 recht? Wij zetten het hieronder voor u op een rijtje.

Gebonden aan voorwaarden

Zoals met zoveel premies moet er – als u in aanmerking wilt komen – voldaan worden aan verschillende voorwaarden. Afhankelijk van het type premie zijn deze voorwaarden gerelateerd aan de locatie van de woning of het inkomen van de aanvrager(s). Dat laatste is bijvoorbeeld van toepassing voor de (nieuwe) overkoepelende renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.

De verschillende soorten premies ramen en deuren 2020

Op bovenvermelde premie kan u ook in 2020 nog steeds beroep doen. Deze vervangt de oude renovatie- én verbeteringspremie. U kan de renovatiepremie aanvragen voor het plaatsen of vervangen van ramen en buitendeuren inclusief beglazing. Ook de plaatsing van o.a. rolluiken komt hiervoor in aanmerking.

premies ramen en deuren

Verder zijn er nog vier mogelijke premies van de netbeheerder. De eerste heeft betrekking op het plaatsen van hoogrendementsglas. Een belangrijke verplichting hierbij is dat de werken uitgevoerd worden door een erkend aannemer.

De tweede mogelijke premie van de netbeheerder betreft de totaalrenovatiebonus. Deze kan u enkel aanvragen als u minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt. Voorziet u bijvoorbeeld nieuwe beglazing, dakisolatie en een zonneboiler? Dan kan u deze premie aanvragen.

Als derde is er nog de burenpremie. Dit omvat een collectief renovatieproject dat geleid wordt door een projectbegeleider. De voorwaarde is dat minstens 1 energiebesparende maatregel uitgevoerd wordt. Ten slotte zijn er voor bepaalde huurders en verhuurders ook huur-en-isolatiepremies te verkrijgen via de netbeheerder.

Het is ook altijd interessant om na te gaan welke vergoedingen uw gemeente of provincie geven voor de plaatsing van ramen en deuren. Hier kan u opzoeken op welke premie(s) u recht hebt in uw gemeente.

Meer informatie

Zoals eerder vermeld is het belangrijk om na te gaan aan welke regels u zich moet houden om in aanmerking te komen voor een bepaalde premie. De exacte voorwaarden, bedragen en dergelijke kan u makkelijk via de website van de Vlaamse overheid terugvinden.

Bij Gudi kan u steeds terecht voor het plaatsen van kwalitatieve ramen, deuren, zonweringen etc. Uiteraard staan wij ook voor u klaar om u wegwijs te maken in de huidige premies ramen en deuren. Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze toonzaal.